Seksen op de Werkvloer

Hoe haal je het beste uit mannen en vrouwen op de werkvloer?

Nee, schrik niet, het gaat hier niet om het werkwoord maar om het zelfstandig naamwoord. Over man/vrouw diversiteit dus en dat is meer dan beide seksen evenredig op de werkvloer vertegenwoordigt hebben. Het wordt pas succesvol als je de unieke mannelijke en vrouwelijke eigenschappen leert herkennen en ten volle benut.

Verschil tussen de oren
Diversiteit duidt op verschil en dat is er. Vooral tussen de oren. Onder invloed van hormonen ontwikkelt elke sekse een andere hersenstructuur en daarmee een andere kijk op de werkelijkheid.

Vechten of slim inzetten
Dat zorgt vaak voor verwarring in de communicatie. Bovendien gaan beide seksen anders om met het oplossen van problemen, het nemen van beslissingen en het verwerken van stress. Ook het gevoel van waardering is bij beiden anders. Nu kun je elkaar om die verschillen de tent uitvechten of je zet ze slim in voor een nog beter resultaat.

Saskia Paulissen neemt je op humoristische wijze mee in waar die verschillen vandaan komen én geeft je tips over hoe je ze kunt overbruggen voor nog betere man/vrouw relaties zowel op de werkvloer als thuis.