Seksen op Valentijn

Rond Valentijn komen er altijd superleuke klussen op mijn pad. Zoals vanavond, dan mag ik een lezing Seksen op de Bank geven. Let wel: het woord seksen wordt hier als zelfstandig naamwoord gebruikt! Vanwege Valentijnsdag biedt Thermen Bussloo deze lezing aan in combinatie met een heerlijke verwendag. Dus eerst relaxen en dan seksen. Hoe Valentijn wil je het hebben?

Normaalgesproken zoom ik in op de zakelijke communicatie tussen mannen en vrouwen, Seksen op de Werkvloer dus. Hoe gedragen ze zich in vergaderingen, hoe gaan ze om met beslissingen nemen, waar halen ze hun waardering uit? Maar vanavond mag ik heerlijk inzoomen op de man/vrouw communicatie in de (langdurige) liefdesrelatie. Super leuk om te doen. Als de lach van herkenning door de zaal rolt, geniet ik zelf het meest. En ja, ik vind het ook leuk als deelnemers op sommige punten in de relatie meer begrip voor elkaar zouden krijgen. Noem mij een idealist maar dat heb ik nou eenmaal.

Ik krijg dan ook geregeld de opmerking: “Met al die kennis, zal jij wel een heel gelukkig huwelijk hebben”.  Tja, dan moet ik ze toch teleurstellen want ik ben helaas gescheiden. Voor een succesvol huwelijk zijn meer ingrediënten nodig.  Waar al die kennis wel heel helpend bij is, is een gelukkig co-ouderschap en laat ik dat nou wel hebben. Mijn ex en ik hebben hebben een hele goede post-echtelijke communicatie en dat komt onze kinderen zeer ten goede. Zouden meer mensen moeten doen maar goed, da’s een andere workshop, Seksen met Exen. Zou zomaar een gat in de markt kunnen zijn.

Genoeg over scheiden, het is tenslotte Valentijn dus geniet en heb lief!