Zeven tips voor flirten in de trein

Zeven tips voor flirten in de trein

 

België was vorige week in de ban van flirten in de trein. Wat was het geval? De Vlaamse Emily kreeg van een onbekende jongen een tekening van zichzelf toegestopt met daarop de tekst: “Geloof mij in het echt ben je knapper”.

Tre(i)nding topic

Emily was zo beduusd door deze spontane geste, dat ze vergat om zijn nummer te vragen. Daar had ze achteraf spijt van dus deed ze een oproep op Twitter die massaal gedeeld werd.

In de pers

De Belgische pers pakte het bericht op en zo werd ik benaderd door Het Laatste Nieuws. Of ik als flirtcoach tips heb speciaal voor flirten óp de trein, zoals de Belg dat zo mooi zegt. Wat zijn de do’s en dont’s en of flirten in de trein steeds vaker gebeurt? Superleuk dat onze Zuiderburen bij mij uitkwamen dus ik was ze graag van dienst.

Maar ja, flirten is een universele taal dus wat in België werkt, werkt in Nederland ook. Daarom dacht ik, ik doe een blogje speciaal voor d’n Hollander. En geloof me, da’s geen overbodige luxe want tot mijn grote ontsteltenis las ik in de METRO van 18 mei dat de sfeer in de Nederlandse treinen er niet gezelliger op wordt. We houden geen deuren meer voor elkaar open en maken steeds minder vaak een praatje. Dat is toch zonde mensen.

Dus hierbij zeven tips speciaal voor in de trein want dat maakt reizen extra fijn!

Tip 1: Zet je flirtfulness aan!

Vrolijke mensen zijn aantrekkelijk. Dus als je wilt flirten zet dan je flirtfulness aan: die speelse energie die jou onbevangen maakt en waar andere mensen blij van worden. Hoef je nog nikst te doen en toch zorg je voor een goede sfeer in de coupé. Altijd fijn.

Tip 2: Maak oogcontact

Flirten begint bij oogcontact en de trein is daar natuurlijk een ideale plek voor. Het is het subtiele spel van blikken die elkaar kruisen, even blijven rusten en vervolgens weer uit contact gaan.  Word je oogcontact voor een 3e keer beantwoord? Dan is het tijd voor een

Tip 3: Glimlach!

Een glimlach werkt aanstekelijk. Zodra ons brein een lach waarneemt, hebben we de neiging deze te beantwoorden. Waarom is een lach zo’n belangrijk flirtinstrument ? Omdat lachen ontwapenend werkt en uitnodigt tot contact.

Tip 4: Hallo

Als de weg naar contact open ligt, klappen veel mensen weer dicht omdat ze niet weten wat ze moeten zeggen. Stop met je hoofd breken op een originele openingszin want de beste conversatiestarter is nog altijd…hallo. Wordt je hallo beantwoord dan heb je in de trein altijd een gespreksonderwerp paraat namelijk het reisdoel!

Tip 5: Hou het luchtig

Flirt niet met het doel om meteen een date te scoren. Hou het luchtig en spontaan. Kijk of je signalen worden beantwoord. Zo ja, flirt lekker door. Zo nee, dan is dat even jammer maar respecteer andermans grenzen. Laat dit je vooral niet ontmoedigen, er komt altijd een volgend flirtmoment.

Tip 6: Let op je voeten

Voeten wijzen altijd automatisch naar degene tot wie jij je aangetrokken voelt. Dus wil jij de ander aandacht geven, zet je voeten in de richting van je gesprekspartner. Als je met je benen over elkaar zit, zorg dan dat de voet van het bovenste been gericht is naar degene met wie je flirt. Zo hou je openheid en meer kans tot verbinding.

Tip 7: Maak van flirten je 2e natuur!

Wacht niet met flirten tot het moment suprême maar maak er een gewoonte van om je flirtfulness aan te zetten, mensen te groeten en glimlachen te beantwoorden. Zo wordt flirten je 2e natuur. En als die aantrekkelijk dame of heer jouw coupé binnenwandelt, dan is de klik zo gemaakt!

Eind goed, al goed?

O ja, voor de romantici die willen weten hoe het Belgische flirtavontuur is afgelopen? Emily heeft uiteindelijk haar droomprins gevonden! En ze leefden nog lang en gelukkig? Dat zou mooi zijn. Ze hebben in ieder geval kort en gelukkig geflirt!

Zakelijk flirten

Saskia Paulissen is flirtcoach en richt zich met haar workshops zakelijk flirten vooral op de zakelijke markt. Nieuwsgierig? Klik dan op het filmpje dan legt Saskia in 1,5 minuut uit wat zakelijk flirten is.

Wil je meer informatie of contact, klik dan op de button!

Workshop Zakelijk Flirten Mailen of bellen met Saskia

Hoe vrouwelijk is uw mannelijk MT?

Onlangs begeleidde ik een sessie met een managementteam dat alleen uit mannen bestond. De centrale vraag was: hebben wij wel vrouwen in ons management nodig?

Een prikkelende stelling. Prima uitgangspunt voor een workshop ‘Seksen op de Werkvloer’, waarin we masculine en feminine gedragspatronen onder de loep namen: Hoe gedragen we ons in vergaderingen? Hoe gaan we om met het nemen van beslissingen? Wat zorgt dat we ons gewaardeerd voelen?

De uitkomst van de workshop was: ons team heeft absoluut feminine eigenschappen nodig. Nog boeiender was, dat een deel van die vrouwelijkheid al aanwezig was in het huidige mannelijke team. Alleen kreeg dat te weinig ruimte.

Rechtlijnig beslissen vs meerdere opties

Bijvoorbeeld tijdens het nemen van beslissingen. Dat gebeurde vooral op masculine wijze: via een smal lineair pad onmiddellijk zoeken naar de oplossing om vervolgens over te gaan tot snelle actie. Prima manier van beslissingen nemen, maar sommige situaties vragen een bredere aanpak.

Zoals de feminine manier van beslissingen nemen. Deze is te vergelijken met een webachtig patroon waarbij in een bredere context allerlei opties worden bekeken. Met als resultaat meerdere oplossingen om een keuze uit te maken. Ook een prima manier van beslissingen nemen, vooral als het gaat om de langere termijn.

Storend gezeur

Een aantal MT leden herkende zich in de feminine aanpak. Zij kregen in het beslissingsproces echter weinig tot geen ruimte. Hun inbreng werd al gauw afgedaan als vertragend, niet relevant en storend in de drang naar snelle actie. Terwijl wel duidelijk werd dat in voorkomende gevallen de masculiene manier van besluiten nemen niet de meest effectieve was.

Ruimte voor vrouwelijkheid

Na de workshop ging het werven van vrouwelijke teamleden onverminderd door. Ondertussen kregen de aanwezige feminine kwaliteiten bij de mannen meer ruimte. Zo legden ze een perfecte basis voor de vrouwen die in de toekomst hun intrede doen. Een prima resultaat van Seksen op de Werkvloer: slim omgaan met m/v diversiteit voor nog meer zakelijk succes!

Nieuwsgierig naar Seksen op de Werkvloer?

Klik op onderstaande button voor meer informatie, filmpjes en foto’s!

Seksen op de Werkvloer

 

 

Flirten in de Raadzaal

Beste Burgemeesters van Nederland,

De stemmen zijn geteld. De nieuwe raadsleden zijn geïnstalleerd en nu wordt er druk geformeerd. Een uitdagende klus, vooral in gemeenten waar de versnippering hoogtij viert. Maar als ook die geklaard is, zal uw raadzaal hopelijk snel gevuld zijn met enthousiaste wethouders en raadsleden, die staan te popelen om aan de slag te gaan.

Een momentje van verbinding

U kunt dan onmiddellijk met z’n allen doldriest aan het besturen slaan, maar voor de teamvorming lijkt het mij wijs om eerst een momentje van verbinding te pakken.

Voorbij politieke kleur en voorbij verschillen te kijken naar de mens in de raadzaal en wat hen onderling bindt. Vooral in deze polariserende tijden is het prettig om te beseffen dat iedereen in de raadzaal een gezamenlijk doel heeft: zo goed mogelijk de stad of het dorp besturen.

De klik van mens tot mens

Een uitstekende manier om die frisse start te maken is een flirtworkshop. Nee, schrik niet, dat gaat niet over knipogen of knietje wrijven. Verre van dat zelfs. Als je flirt dan gaat het om de klik . Als er een klik is, ontstaat er vertrouwen en vanuit vertrouwen worden zaken je gegund. En ik hoef u niet te vertellen hoe belangrijk de gunfactor is, juist in de politiek.

Bruisende gemeente

Na een ochtendje zakelijk flirten beloof ik u dat uw raadzaal bol staat van de positieve energie. Energie is besmettelijk dus als het in de raadzaal bruist, moet u eens kijken wat voor moois er in uw gemeente ontstaat. Veel teams gingen u al voor en hebben het verbindend effect van zakelijk flirten al mogen ervaren. Als u op onderstaand filmpje klikt, dan krijgt u een nog beter beeld van de workshop.

Dus, beste Burgemeesters van Nederland, als u ook gelooft in een start die verbindt, dan kom ik heel graag bij u flirten in de raadzaal!

Saskia Paulissen
flirtcoach

 

Zakelijk flirten doe je zo!

 

 

Geef jij je collega’s een hand?

Geef jij je collega’s een hand als je ‘s ochtends op je werk komt?
Deze vraag roept meestal vreemde blikken op. “Elke ochtend elkaar de hand schudden? Nou, nee, dat doen wij niet hoor. Beetje overdreven.”

Maar, wat vind je dan van de leerkracht die elke ochtend leerlingen bij binnenkomst de hand schudt? Dat beeld weten de meesten wel te waarderen. Even dat momentje van echte aandacht voor een kind, da’s mooi.

Hoezo overdreven?

Interessant: dat een kind echt welkom wordt geheten, is blijkbaar mooi. Maar voor onszelf vinden velen dat niet nodig.
“Ja, maar ik moet ’s ochtends altijd even wakker worden, hoor.”
“Voor mij hoeft dat contact met collega’s niet, ik kom om te werken.”
“Ik zeg altijd vriendelijk goedemorgen, moet daar dan ook nog een hand bij?”
“Ja doei, ik heb smetvrees!”

Er zijn vast genoeg redenen waarom we elkaar aan het begin van de werkdag niet de hand zouden schudden. Maar in landen als Duitsland is het heel normaal en in Frankrijk kussen ze elkaar zelfs op de wang! Dat is voor de gemiddelde Nederlander helemaal griezelen . Een handdruk vinden we al overdreven. Toch hebben we geen idee wat het effect is als we het wel doen.

Dus mijn vraag is: wat zou er gebeuren als je bij binnenkomst elkaar wel de hand schudt? Dat je naar je collega loopt, dat die voor je opstaat, dat je even oogcontact maakt, elkaar de hand reikt en goedemorgen zegt… Echt, wat zou er gebeuren?

Geluk in eigen hand?

Of je het wilt of niet, op de werkvloer heb je nu eenmaal met collega’s te maken. Elke dag weer. Je succes, je welzijn, ja zelfs je geluk hangt voor een groot deel af van de sfeer waarin jullie samenwerken. Jij hebt elke dag het vermogen om daar invloed op uit te oefenen. Ik ben ervan overtuigd dat een handdruk in de ochtend een positief effect heeft op de verbinding en dus op de werksfeer.

‘n Weekje proefdraaien?

Zullen we anders eens een weekje proefdraaien? Dat je puur voor de ervaring elke ochtend elkaar vriendelijk de hand schudt, een week lang. Pas dan kun je zeggen dat het niks is en stiefel je ’s ochtends gewoon weer rechtstreeks naar je bureau. Maar pas op: je kunt ook aangenaam verrast worden door dat korte momentje van aandacht. Geen paniek! Dan wordt het gewoon een vast onderdeel van jullie dag. Hoe dan ook, dit experiment levert je altijd wat op dus niks aan het handje, toch?

Veel plezier en ik hoor graag jullie ervaringen!

 

Wil je meer weten over het aangaan van goede en succesvolle zakelijke relaties?
Flirtcoach Saskia Paulissen leert het je in de workshop zakelijk flirten!

Wat is zakelijk flirten?

Een compliment is geen #metoo

Laatst hoorde ik dat door #metoo mensen geen spontane complimenten meer durven geven op de werkvloer, uit angst dat hun gedrag als ongepast wordt beoordeeld. Dan denk ik: dat kan toch niet de bedoeling zijn mensen?

Geloof mij, ik begrijp heel goed wat #metoo inhoudt want helaas heb ik zo ook mijn ervaringen gehad met seksuele intimidatie op de werkplek. Ik wil dus niks bagatelliseren. Wat ik wel wil is de boel in perspectief houden.

Want wat gebeurt er als we ons nooit meer spontaan positief uit durven laten tegenover collega’s of andere zakenrelaties.  Het is toch te treurig voor woorden als je vindt dat iemand leuk gekleed is, dat je tien keer na moet denken of je wel kunt zeggen: wat zie je er leuk uit vandaag.

Ik kan je vertellen, de sfeer wordt er echt niet beter van. Mensen groeien nog steeds van positieve aandacht. Juist op de werkplek is het belangrijk dat je je gezien voelt. Een compliment is nog steeds de mooiste vorm van positieve aandacht.

Vrouwen krijgen op de werkvloer overigens vaker complimenten over hun uiterlijk dan over hun prestaties. Nu groeien mensen het meest van complimenten die gaan over hun gedrag of talent dus als je daar een compliment over geeft zit je altijd goed.

En voor de rest, lieve mensen, blijf vooral oprecht spontaan. Juist op de werkvloer want je kunt niet vaak genoeg bekrachtigd worden in wie je bent en wat je doet! En niet alleen op complimentendag.

 

Saskia Paulissen is spreker, dagvoorzitter en flirtcoach. Haar optredens kenmerken zich door humor, enthousiasme en volop interactie met de zaal.

Wat is zakelijk flirten?

 

 

 

 

Vier de liefde!

 

“Heb je net met veel verdriet je relatie verbroken, ga je een Vier-De-Liefde theaterdiner organiseren? Zou je dat wel doen?”

Aldus een bezorgde vriendin, vorig jaar februari. Ergens had ze gelijk. Het is niet een hele logische stap om half in mijn liefdesverdriet een romantische Valentijnsdag voor anderen te verzorgen. Klinkt als zelfkastijding maar niets was minder waar. Het was juist heel mooi en, jawel, zelfs helend voor mijn gebroken hart.

Ik ben groot fan van de liefdesrelatie. De verbinding, het commitment, het leven met elkaar aangaan. Daar hou ik van. Dat is niet altijd even makkelijk maar dat hoeft het ook niet te zijn. Juist samen de uitdaging aangaan én doorstaan, hoe mooi is dat?

Dus het was helemaal oké om een moment van aandacht, romantiek én vermaak te creëren voor liefdeskoppels. De heimelijke voorpret van de gasten die hun partner wilden verrassen, was alleen al de moeite waard.

Het Stadscafé had de tafeltjes voor twee romantisch opgedekt. Zacht muziekje op de achtergrond. Love attendent Chantal begeleidde de gasten naar hun tafel waar een persoonlijke liefdesbrief klaar lag. Het diner was heerlijk. De obers waren extra attent. En tussen de gangen door mocht ik doen wat ik het liefste doe: mensen vermaken.

De sfeer was intiem en gezellig. De stellen hadden het goed met elkaar. Daar werd ik blij van. Het is zo zonde als liefhebben verandert in voor lief nemen. Aandacht, waardering, elkaar weer even echt zien en ervaren dat is zo belangrijk. Ik was blij dat ik daar die dag een kleine bijdrage aan kon leveren.

We zijn inmiddels een jaar later. Mijn hart is geheeld en klopt nog steeds voor de liefde. Daarom gaat het Valentijn-Vier-De-Liefde Theaterdiner op herhaling. Het Stadscafé is er klaar voor, love attendent Chantal, Frau Dr. Professor Frau Helga Schraubhuber en de lieve Annie zijn er klaar voor.

Dus lieve liefdeskoppels, als jullie er ook klaar voor zijn, wees dan welkom 18 februari – van 16.00 tot 19.00 –  en vier jullie liefde met het Valentijn-Vier-De-Liefde-Theaterdiner!

Valentijns Vier De Liefde Theaterdiner

Flirten met de Formatie

Beste heer Rutte,

Wat fijn dat er na maanden van praten dan eindelijk een onderhandelingsakkoord ligt. Nu maar hopen dat alle partijen zich er ook in kunnen vinden en dan kunt u lekker los met Rutte III. Een uitdaging zal het zeker worden want u heeft wel een mooi stelletje bij elkaar gezet hoor. Vooral de combi ChristenUnie D’66 vind ik een boeiende. Ben benieuwd wat voor moois daar uit voortkomt.

Maar goed, stel dat u over een paar weken dat nieuwe kabinet heeft staan, dan is het belangrijk dat het zo snel mogelijk een eenheid wordt. Dat ze eens goed de verbinding met elkaar aangaan. Niet van politicus tot politicus, maar van mens tot mens. Even verder kijken dan de politieke kleur. Echt voelen: mensen, wij zijn het team dat het gaat doen de komende vier jaar.

Daarom stel ik voor dat u deze regeerperiode start met een flirtworkshop. Nee, schrik niet, dat gaat niet over voetjevrijen of suggestief knipogen. Als je flirt dan gaat het om de klik. Als er een klik is, ontstaat er vertrouwen en vanuit vertrouwen worden zaken je gegund. En ik hoef u niet te vertellen hoe belangrijk de gunfactor is, juist in de politiek.

Na een ochtendje zakelijk flirten, beloof ik u dat uw kabinetscollega’s met plezier elkaar beter hebben leren kennen, dat er verbinding is en dat het knettert van de positieve energie. Als ze dat dan weer verspreiden over het land, moet u eens zien hoe Nederland daar van groeit!

Veel teams gingen u al voor en hebben het positieve effect van zakelijk flirten al mogen ervaren, ook binnen de overheid. Als u op onderstaand filmpje klikt, dan krijgt u een nog beter beeld van wat de workshop inhoudt. De prijs? Ach, daar komen we wel uit want de BTW krijgt u, zoals altijd, van mij!

Hartelijke groet,

Saskia Paulissen
spreker ǀ dagvoorzitter ǀ flirtcoach
www.saskiapaulissen.nl

 

Hartelijkheid kun je trainen!

hartelijkheid kun je trainenWeet je waar mensen de meeste energie aan verliezen? Aan de negatieve houding van de mensen om hen heen. Neem bijvoorbeeld medewerkers van service centra, die de hele dag boze of ontevreden mensen spreken. Uit onderzoek blijkt, dat zij sneller vermoeid raken en vaker last hebben van lichamelijke klachten.

De verklaring is simpel: energie is besmettelijk. Word je de hele dag bestook met negatieve energie, dan word je daar negatief door beinvloed. Zo erg zelfs, dat je er ziek van kunt worden. Gelukkig is er ook goed nieuws want de keerzijde is, dat je met positieve energie mensen positief beïnvloedt.

Klinkt als een open deur, maar de vraag is hoe vaak jij jouw vermogen om mensen een goed gevoel te geven inzet? Hoe vaak beïnvloed jij de sfeer op een positieve manier? Goed om je hiervan bewust te zijn want buiten het feit dat het de wereld mooier maakt, kan het je zakelijk ook het nodige opleveren.

Mensen met een positieve uitstraling zijn namelijk succesvoller dan mensen met een negatieve houding. Ja, sorry, misschien weer een open deur, maar zo simpel is het. We voelen ons nu eenmaal sneller aangetrokken tot mensen die ons een goed gevoel geven omdat we daar zelf ook blij van worden.

Denk nu niet, getver moet ik als über positivo de wereld in, beetje heppie de peppie doen, want daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat is hartelijkheid. Gewoon vriendelijk zijn. Aardig doen. Meer is het niet en je sorteert er groot effect mee. Mocht je dat ook wat lastig vinden, geeft niks, want hartelijkheid kun je trainen met deze vijf oefeningen:

 1. Ik mag jou!
  Als je iemand voor het eerst ontmoet, zeg dan in jezelf: ik mag jou! Nee, niet tegensputteren, gewoon een paar keer ervaren hoe het werkt. Weet je wat, doe het nu maar eens. Zeg in jezelf: ik mag jou! Zie je hoe je mond haast automatisch een glimlach vormt, je ogen gaan twinkelen en je stem vriendelijk klinkt. En het deed helemaal geen pijn, toch? Vooral bij zakelijk aantrekkelijk personen waar je niet gelijk een klik bij voelt, werkt dit heel effectief. Een paar keer rustig oefenen en je charisma gaat met factor 10 omhoog.
 2. Denk aan iets leuks.
  Heb je een netwerkbijeenkomst, een presentatie of een vergadering. Denk dan voordat je de ruimte binnenstapt aan iets leuks. Een hilarisch kattenfilmpje of een goeie grap. Bij mij werkt het filmpje van de Belgische presentator die de slappe lach krijgt altijd prima. Van die beelden in je hoofd word je blij en dat is terug te zien in je mimiek. Een glimlach is besmettelijk dus zodra mensen jouw lach zien, lachen ze terug. Jij blij, zij blij, iedereen blij. Zo zorg je voor een vrolijke binnenkomer zonder dat je de horlepiep hoeft te dansen.
 3. Wacht op een positieve gedachte.
  Is je eerste gedachte altijd negatief? Denk je meteen: dat kan ik niet. Dat wordt niks. Dat gaat nooit lukken. Wat een eikel. Pas dan de spoorwegovergangmethode toe: wacht tot de rode lichten gedoofd zijn, er kan een positieve gedachte voorbij komen. En ik zeg je, die komt voorbij hoor. Echt waar. Al is het maar omdat ik je nu gezegd heb dat hij voorbij gaat komen, wat maakt dat jij onbewust op zoek gaat naar een positieve gedachte. Beetje manipulatief, maar het is voor het goede doel.
 4. Laaf je aan positieve mensen
  Stap je met het verkeerde been uit bed en dreig je met je zwarte aura de hele afdeling nog voor de koffie in mineur stemming te brengen? Focus dan op de goedgemutste mensen om je heen en laaf je aan hun positieve energie. Is misschien lastig want als je narrig bent dan zoek je het liefst gelijkgestemden, maar toch, pak de uitdaging aan en ik verzeker je, van een off-day is je dag zomaar aan!
 5. Geef mensen een roze-bril-behandeling.
  Stel jezelf de komende veertien dagen voor de uitdaging om elke dag minstens één persoon een roze-bril-behandeling te geven. Dat betekent, dat je alleen maar kijkt naar wat deze man of vrouw zo bijzonder, mooi, lief, vrolijk, aardig, innemend, integer, vriendelijk, humoristisch en ga zo maar door, maakt. Nee, nu niet misselijk worden van de hoge dosis positivisme. Gewoon doen. Het zal je hartelijkheid een flinke boost geven. O, en vergeet ’s ochtends niet de persoon in de spiegel een roze-bril-behandeling te geven want die verdient het misschien wel het meest!

Let op: het trainen van hartelijkheid kan bijwerkingen hebben zoals een blij gevoel, een optimistischere kijk op het leven en vrolijke mensen om je heen. Dus wees gewaarschuwd. Veel plezier!

 

Saskia Paulissen is spreker, dagvoorzitter en flirtcoach. Haar workshops kenmerken zich door humor, enthousiasme en volop interactie.

 

Ook je hartelijkheid trainen? Schrijf je dan nu in voor workshop zakelijk flirten op 16 februari 2018.

Verhoog je gunfactor in één dag