Het coachtraject

Wat is de vraag?

Elk stel heeft haar eigen motivatie om een relatiecoach in te schakelen.

  • Zo verzand het ene koppel steeds in dezelfde ruzies en monden kleine meningsverschillen uit in oorlog.
  • Een ander stel merkt dat door de drukte van het gezinsleven hun relatie meer een B.V. lijkt dan een liefdesrelatie.
  • Weer anderen hebben het idee dat ze van een andere planeet komen want ze lijken elkaar steeds minder te begrijpen.
  • En er is een groep die het heel prettig vindt om op regelmatige basis stil te staan bij hun relatie: wat gaat goed, wat kan beter. Een soort relatie APK.

Zoveel stellen, zoveel vragen en daar begint het coachtraject ook mee: met jullie specifieke vraag.

Het ziet het coachtraject eruit?

Afhankelijk van jullie vraag duurt een coachtraject tussen de vijf en acht sessies van anderhalf uur. Hieronder schets ik in het kort de verschillende stappen:

Telefoongesprek

Elk traject begint heel laagdrempelig met een telefoongesprek. Daarin bespreken we wat jullie vraag is en of ik daarin van betekenis kan zijn. Ik ben hier heel zuiver in. Als de problematiek een andere aanpak vraagt, bijvoorbeeld via een psycholoog of therapeut, dan ben ik daar altijd eerlijk over. Als het voor beide partijen goed klinkt, maken we een afspraak bij mij op kantoor.

Kennismakingsgesprek

Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van het coachtraject is een wederzijdse klik. Jullie moeten je beiden op je gemak voelen bij mij, en andersom natuurlijk. In dit gesprek gaan we wat dieper in op wie jullie zijn en wat jullie vraag is. Ik leg uit wat mijn aanpak zal zijn en maak een inschatting van het aantal sessies. Mochten we tot een overeenkomst komen dan is dit kennismakingsgesprek gratis.

Intakegesprek

Dit is de daadwerkelijke start van het traject. We inventariseren de vraag, stellen doelen en gaan aan de slag.

Coachgesprekken

Als relatiecoach is mijn uitgangspunt dat de oplossing bij jullie als koppel ligt. Aan mij de taak om het proces objectief te begeleiden zodat de oplossing voor jullie zichtbaar, voelbaar en werkbaar wordt. Daarvoor heb ik een scala aan technieken, oefeningen en vaardigheden die ik inzet. Individuele gesprekken kunnen ook onderdeel zijn van het traject.

Evaluatiegesprek

We sluiten het traject af met een evaluatiegesprek. Soms komt het voor dat een van de twee nog wat verdieping wil pakken op persoonlijke thema’s. Dan geven we daar een nieuw vervolg aan.

Investering

De investering voor de coaching bedraagt 125 euro per uur inclusief BTW (zakelijk exclusief BTW). Voorafgaand bepalen we de duur van het traject zodat jullie op voorhand inzicht hebben in de totale investering.

Denk je, dit spreekt ons aan en wij komen graag in contact? Vul dan onderstaand formulier in. Je mag natuurlijk ook gewoon even bellen. Ik sta je met plezier te woord!

Wij komen graag in contact!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.