workshop presenteren saskia

Workshop presenteren

Ook voor online presentaties!

Je verstaat je vak. Je bent inhoudelijk goed onderlegd. Maar als het op presentaties geven aankomt, dan verzand je te veel in de inhoud:

  • Dit moet ik vertellen
  • Dat mag ik niet vergeten
  • Als ze hier maar geen vragen over stellen

Aan het eind van je presentatie heb je misschien wel alles verteld, maar of het ook boeiend was en of je boodschap ook echt is overgekomen, dat is de vraag.

Herken jij jezelf hierin?

Wil je graag je vakkennis met meer flair, humor en interactie over de bühne brengen of online beter leren presenteren? Ga dan met je team of 1-op-1 met mij aan de slag. Samen halen wij de performer in je naar boven en leer je elk publiek te vermaken met jouw vakkennis!

Presenteren is performen

Spelen met performance

Presenteren is performen dus laten we de inhoud los. De focus ligt op lichaamstaal. Hoe sta je voor de groep of voor de camera?  Hoe presenteer jij jezelf? Hoe maak je contact en hoe hou je de aandacht vast? Na een warming-up waarin we jouw ‘presentatiespieren’ losmaken, gaan we letterlijk spelen met improvisatie werkvormen. Na deze oefeningen heb je ervaren hoe het is om vrij en ontspannen voor de groep of camera te staan en heb je geoefend met verschillende manieren waarop je jouw presentatie kunt beginnen.

 

Ontspanning, Humor & Interactie

Zenuwen, ze kunnen je zomaar overnemen. Dan begin je te ratelen, je krijgt een hele droge mond of een black-out. Tijdens de workshop leer je hoe jij je zenuwen de baas kunt te blijven. Dit doen we door ontspanningsoefeningen, het ombuigen van belemmerende overtuigen en handige trucjes uit de theaterwereld.

Interactie met je publiek is een belangrijke succesfactor tijdens presenteren dus krijgt het ruim de aandacht. Welke vormen van interactie kun je toepassen? Hoe breng je humor in je presentatie? Hoe ga je om met vragen uit de zaal? Na de workshop heb je een toolkit aan vaardigheden en manieren, om je publiek te boeien en te vermaken.

Camera presenteren

Werken met de camera

Naar jezelf kijken is soms confronterend maar zeer leerzaam. Daarom neem ik je presentaties altijd op en kijken we die samen terug. Het leuke daarvan is, dat je vooral verrast zult zijn hoe positief je overkomt. Als je beelden terugkijkt dan zul je zien dat het nooit zo erg is, als jij het in je hoofd voorstelt. Camerawerk is ook een belangrijke oefening voor je online presentaties. Hoe gebruik je de camera? Hoe maak je oogcontact en hoe kom je het beste over op beeld? Door jezelf zo terug te zien, maak je in korte tijd grote stappen in je performance!

Resultaat

- Je hebt ervaren hoe je de juiste presentatie mindset creëert.
- Je hebt concrete tips voor het inzetten van je lichaamstaal en stem
- Je hebt geleerd hoe je contact maakt met je publiek
- Je hebt technieken om je zenuwen de baas te blijven
- Je hebt gespeeld met interactie met de zaal
- Je weet hoe en waar je humor in je presentatie kunt brengen
- Je weet hoe je omgaat met (lastige) vragen uit het publiek
- Én je hebt vooral plezier in het presenteren!

Tijdsduur

De workshop kun je voor een dagdeel, een hele dag of twee trainingsdagen boeken. De inhoud wordt aangepast naar je leerwensen.

Voor wie is de workshop geschikt?

De workshop is geschikt voor teams, in-company trainingen, teamdagen en individuele coachsessies.

Meer informatie over de workshop presenteren?

Wil je ook de performer in je naar boven halen? Neem dan contact op via onderstaand formulier of bel met 0627234209

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Saskia in actie

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Vooral bewegend beeld dus op deze pagina kunt u een aantal filmpjes bekijken van Saskia zelf in actie als spreker en dagvoorzitter.

Presentatie van het Hotello Top Year Congres 2012

Het Hotello Top Congres wordt jaarlijks gehouden in de RAI in Amsterdam. In 2012 stond het congres in het teken van She-conomy: what she can do for you! Saskia presenteerde het event en gaf een lezing Seksen op de Werkvloer.

VIJF TIPS OM JE PUBLIEK ZINVOL TE VERMAKEN

Alvast beginnen met je publiek vermaken? In dit blog geeft Saskia je vijf tips!

Vijf tips om je publiek zinvol te vermaken

Seksen op de Werkvloer tijdens Office Heroes VIP dag

Tijdens de Office Heroes VIP dag was Saskia host én gaf ze een presentatie Seksen op de Werkvloer, een humoristische performance over man/vrouw communicatie op de werkvloer.

Deze teams gingen u al voor

-KPMG Accountants en Adviseurs
-Het Nederlandse Rode Kruis
-Alliander
-Tennet
-Cap Gemini
-Provincie Gelderland
-Make A Wish Foundation

-Apenheul
-Heineken
-Mazars
-Olympia Uitzendbureau
-Ausnutria Hyproca
-Gemeente Apeldoorn
-Gemeente De Bilt
-Gemeente Nieuwegein

-BUILT - gemeente De Bilt
-Dr. Schaepman Stichting
-Leading Lady
-Gemeente Ede
-Keus Schoonmaakdiensten
-ROC Aventus
-Fontys
-Kadaster