Vrouwen hebben vaker gelijk

vrouwen hebben vaker gelijkVorige week circuleerde onderstaand artikel op Social Media. Altijd leuk zo’n zorgvuldig onderbouwd opiniestuk van 75 woorden. Maar goed, ik  las  het, deelde het en de reacties waren zoals te verwachten:  de vrouwen waren het er roerend mee eens en de mannen niet.

 

Op zoek naar meer achterinformatie dook ik dieper het internet op en daar trof ik dit opmerkelijke artikel aan. Het lijkt erop alsof één van de seksen de boel heeft lopen bedotten en het artikel in eigen voordeel heeft gefotoshopt.

mannen hebben vaker gelijk

 

 

 

Of hebben beiden gelijk? Ik besloot de literatuur er maar eens op na te slaan en wat blijkt:

Vrouwen hebben vaker gelijk dan mannen

Als het gaat om discussies over gebeurtenissen in het verleden, dan  is de kans groot dat  vrouwen  gelijk hebben. Waarom? Omdat het vrouwelijk brein de neiging heeft om alles op te slaan wat er gebeurt, zelfs tot in de kleinste details. Dit zorgt ervoor dat de vrouw kan putten uit een enorme harde schrijf vol herinneringen. Het mannelijk brein heeft veel minder de neiging om alle gebeurtenissen op te slaan en beperkt zich tot de grote lijnen. Daarbij zal de vrouw naarmate de discussie feller wordt, een dermate grote verbale diaree over de man uitstorten dat zijn brein ervan op tilt slaat. Dus als je het zo bekijkt hebben (krijgen) vrouwen vaker gelijk.

En wat blijkt nog meer:

Mannen hebben vaker gelijk dan vrouwen

Mannen laten zich in de regel inderdaad minder leiden door emoties dan vrouwen. Het mannelijk brein kan zich heel goed beperken tot feitelijkheden en is meer in staat emoties uit te schakelen. In het vrouwelijk brein speelt emotie altijd een rol. Dus het hoofd koel houden is voor haar lastiger dan voor hem. Daarbij worden de mannelijke hersenen veel meer geprikkeld op competitie dus zal hij er altijd op gebrand zijn argumenten te vinden om de discussie te winnen. Dus als je het zo bekijkt hebben (of krijgen) mannen vaker gelijk.

Kortom, de winnaar is: de ene keer hij en de andere keer zij.

Behalve als hij discussieert met mij, dan is het natuurlijk zij.

 

Saskia Paulissen is dagvoorzitter,  flirtcoach en relatiecoach.
Met haar presentatie Seksen op de Werkvloer vermaakt ze haar publiek met een humoristische kijk op de man/vrouw verschillen.

Seksen op de WekvloerMeer weten over Seksen op de Werkvloer? Klik op het plaatje dan legt Saskia het je uit!