Angst vs Vertrouwen

weegschaal-loslaten

Altijd weer een spannend ZZP moment: opstarten na de zomervakantie. Gaat het ook de tweede helft van het jaar lukken? Komen er genoeg opdrachten los? Lukt het om mijn plannen te verwezenlijken?

Juli en augustus zijn  voor mij traditioneel rustige maanden. Het bedrijfsleven draait op halve kracht dus er valt even niks te flirten of te seksen op de werkvloer. Een prima tijd om alles los te laten en mezelf op te laden. Maar het geeft ook een onzeker en onrustig gevoel. Alsof ik de boel laat verslonzen.

In de acht jaar die ik als zelfstandige door het leven ga, heb ik ervaren dat het juist in rustige periodes belangrijk is, vertrouwen te houden in je eigen pad en dit gestaag te blijven volgen. Klinkt goed en werkt ook goed maar dat gaat me de ene keer makkelijker af dan de andere.

Soms spelen zich in mijn hoofd van die fijne dialogen af tussen angst en vertrouwen. De angst roept: Meid, als dat maar goed gaat. Moet je niet eens op zoek naar wat meer vastigheid en continuïteit. Dit is toch te onzeker zo. Denk aan je kinderen! Terwijl vertrouwen roept: Joh, geniet nou van de rust. Straks is het weer rennen en vliegen. Het is de perfecte tijd om jezelf te voeden en dat is ook ondernemen. Het is goed zo. Neem de tijd!

Gelukkig won het vertrouwen het ook dit jaar weer van de angst. Ik heb losgelaten dat ik wat moet en genoten van wat er is. Vertrouwen dat de zaadjes die zijn geplant, ook weer geoogst gaan worden. Vertrouwen dat wat er ook gebeurt, er altijd een oplossing is. Handelen uit angst geeft verkramping. Dan presenteer ik mij niet zoals ik werkelijk ben.

Terwijl tijd nemen om te doorvoelen wat mijn verlangen is en vandaar uit te blijven handelen, levert altijd wat op. Met name een flinke portie positieve energie. Laat dat nou net het hoofdingrediënt van zakelijk flirten zijn. Ben ik uiteindelijk toch met werk bezig 🙂

Veel succes en vertrouwen mensen dit tweede kwartaal van 2015!

 

Saskia is spreker, dagvoorzitter en geeft workshops zakelijk flirten en seksen op de werkvloer.