Vergroot je invloed met een CHARISMA boost!

Charisma, dat is toch een gave die je hebt of niet hebt? Gelukkig berust deze gedachte op een misverstand. Ieder mens heeft charisma-potentieel. Dat betekent dat iedereen toegang heeft tot gedrag waarmee je een positief effect creëert op je omgeving. Met andere woorden: Charisma kun je ontwikkelen.

Waarom zou je je charisma willen trainen?

De vragen die ik het laatste jaar krijg van opdrachtgevers, gaan vooral over het versterken van onderlinge relaties. Als je elkaar weet te vinden én te vertrouwen dan krijg je zaken voor elkaar.  Hoe vind je elkaar? Hoe inspireer je elkaar? Hoe win je het vertrouwen van je collega, je klanten of de inwoners van je stad? Dat doe je door je charisma-potentieel aan te boren. Met een zakelijke flirt start de relatie, met charismatisch gedrag verstevig je de relatie.

Het Marilyn Monroe effect

‘I don’t know what she did because it was so very subtle, but she turned something on within herself that was almost like magic. People were turning their heads and stopping to stare. They were recognizing that this was Marilyn Monroe, even though a second ago nobody noticed her.”

Marilyn Monroe kon als geen ander spelen met charisma. Fotograaf Milton Greene maakte een fotoreportage van haar in de metro van New York. Met haar charisma uitgeschakeld merkte niemand op dat zij dé Marilyn Monroe was, maar zodra ze haar charisma aanzette, werd ze onmiddellijk herkend.

Kun je charisma trainen?

Hoewel het iets magisch lijkt, blijkt uit bovenstaand voorbeeld dat charisma niets meer is dan het effect van specifiek non-verbaal gedrag. Het is een vaardigheid in lichaamstaal.
Het mooie van vaardigheden is, dat je ze kunt ontwikkelen. Dus ja, charisma kun je trainen!

Ben ik dan wel authentiek?

Ook op deze vraag luidt het antwoord ja. Elk mens heeft charisma-potentieel. Dat betekent dat iedereen toegang heeft tot dat specifieke non-verbale gedrag. De vraag is alleen in hoeverre je dit potentieel aanspreekt.

Als je gedrag niet vaak inzet, voelt het onwennig en lijk je niet authentiek. Echter, hoe vaker je jouw charismatisch gedrag naar boven haalt, hoe comfortabeler jij je erbij gaat voelen, hoe authentieker je overkomt.

Je charisma trainen betekent bouwen aan een warme manier van zelfverzekerdheid.

DE DRIE PIJLERS VAN CHARISMA

Charisma is opgebouwd uit drie pijlers: presence, power en hartelijkheid. Elke pijler levert een krachtige bijdrage aan echt contact van mens tot mens. Weet je ze te combineren, dan creëer je die aanstekelijke uitstraling waar mensen blij van worden.

PRESENCE

Welk effect heeft mijn aanwezigheid?
Aanwezig zijn betekent volledige aandacht hebben. Als je vanuit aanwezigheid contact maakt, voelen mensen zich gezien.
"Het leek alsof hij speciaal voor mij kwam."

POWER

Sta ik in mijn kracht en geef ik kracht?
Vertrouwen is een basisbehoefte van de mens. Als je vertrouwen uitstraalt, zullen mensen geneigd zijn dat vertrouwen over te nemen.
"Ik voel mij altijd krachtig, als ik naar hem geluisterd heb."

HARTELIJKHEID

Ben ik benaderbaar en toegankelijk?
De warmte van compassie zorgt voor verbinding van hart tot hart.
"Het voelde alsof ik alles met haar kon delen."

DE CHARISMA WORKSHOP

Onderzoek je charisma potentieel!

De charisma workshop is een unieke kans om het charisma-potentieel van je team, organisatie of publiek, eens uitgebreid onder de loep te nemen. Want hoe vaak krijg, of neem, je de gelegenheid om dat te doen? Tijdens de workshop doorlopen we elke pijler met oefeningen, voorbeelden en theoretische kennis.

Aan het eind van de workshop hebben jullie ervaren welke pijlers je goed hebt ontwikkeld en krijg je handvatten om de andere pijlers te verstevigen. Kortom, je hebt toegang gekregen tot jullie charisma potentieel met praktische tips om toe te passen in de praktijk.

De charisma workshop is maatwerk en kan helemaal afgestemd worden op het doel, het aantal deelnemers en de tijdsduur.

Voor wie is de Charisma workshop?

√  Je organiseert een teamdag.

De workshop is zeer geschikt voor de invulling van je teamdag. Als team wil je impact maken, doelen bereiken. De manier waarop jullie je presenteren is een belangrijke succesfactor. Het boosten van jullie charisma, heeft niet alleen een positief effect op de buitenwereld, maar ook op de onderlinge verbinding. Charisma werkt aanstekelijk dus je gaat gegarandeerd met een goed gevoel weer de werkvloer op!

√  Je zoekt een energieke keynote voor je event.

Organiseer je een event en ben je op zoek naar een energieke keynote over contact maken, positieve energie en verbindende communicatie? In 45 tot 60 minuten neem ik je publiek mee op tour langs de drie pijlers van charisma, met volop interactie, humor én diepgang. Precies waar ik al 15 jaar als spreker voor sta!

√  Je zoekt een workshop voor je event.

Organiseer je een bijeenkomst en wil je de deelnemers verschillende workshops van 1 tot 1,5 uur aanbieden. Ook daar past de Charisma workshop prima in. Je geeft je deelnemers een unieke kans om hun charisma potentieel te onderzoeken én ter plekke het positieve effect te ervaren. Feel good gegarandeerd!

√  Je wilt jouw persoonlijke presentatie verbeteren.

Wil je met meer charisma leren presenteren, wil je overtuigender overkomen tijdens vergaderingen of wil je jouw zelfvertrouwen op de werkvloer een boost geven? Dan ga ik graag met je aan de slag in 1-op-1 coachsessies met alle tijd en aandacht voor jouw persoonlijke leerdoel!

 

Contact opnemen met Saskia Paulissen

 

De Charisma workshop boeken?

Vul onderstaand formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Of je belt mij rechtstreeks via één druk op deze knop! Whatsappen mag ook 🙂

Bel Saskia

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.