Over Saskia

Als jongste van vijf kinderen had ik niet zo heel veel in de melk te brokkelen dus dan stap je al gauw in de observatiemodus. Met zussen die jong trouwden, uit de kast kwamen en met volop fanatieke discussies over politiek en maatschappij, was er genoeg reuring in huis. Als ik ook eens een keer het woord wilde, dan moest ik wel boeiend vertellen want anders werd ik na twee zinnen al onderbroken. En je moest grappig zijn. Humor is, tot de dag van vandaag, de verbindende factor in ons gezin.

Observeren, entertainen en humor

Die drie kwaliteiten, observeren, entertainen en humor, heb ik uiteindelijk gecombineerd in mijn zelfstandig ondernemerschap. Sinds 2008 sta ik als spreker voor grote en kleine groepen door het hele land. Wat ik het leukste vind, is mensen uitdagen in oefeningen te stappen, goed te observeren wat er gebeurt en dat op een vermakelijke manier spiegelen. Ik geniet als de lach van herkenning door de zaal gaat en als er kwartjes vallen.

Relaties: van flirt tot scheiding

De rode draad in mijn werk is relaties. Van eerste contact tot het onderhouden van relaties tot uit elkaar gaan. Hoe gaan we ze aan? Wat gebeurt er tussen mensen? Wanneer is er echt contact? Wanneer niet? Wat maakt dat we elkaar niet begrijpen? Welke psychologische processen spelen er? Als flirt- en relatiecoach verdiep ik mij in zowel zakelijke als liefdesrelaties. Maar ook als dagvoorzitter speelt het aangaan van relaties een belangrijke rol. Met de opdrachtgever, de sprekers én, heel belangrijk, met het publiek. De goede band met de zaal is de succesfactor van elke bijeenkomst.

De liefdes van mijn leven

De mooiste relatie in mijn leven is, hoezee cliche, die met mijn kinderen! Ze zijn allebei al het huis uit en vinden hun weg in het studentenleven.
Ik had een klassieke aanval van empty-nest syndroom, maar inmiddels heeft deze systeemverandering zich ook weer gesetteld. De band is goed en ik geniet als ze thuis aan het kookeiland hun verhalen delen.

De liefde in mijn leven

De liefde in mijn leven, kwam ik  27 jaar na onze eerste flirt tegen en sindsdien is het aan. We hebben een lat-relatie. Met allebei gezinnen te runnen, is dat een vorm die heel goed bevalt. Daarnaast ben ik trots op de ex-partnerrelatie met de vader van mijn kinderen. Het is ons gelukt om een goede ouderschapsrelatie te onderhouden waar ons hele gezin wel bij vaart.

Saskia in vijf woorden:

ENTHOUSIASME.

Als ik ergens voor ga doe ik dat met positieve energie.

NIEUWSGIERIG.

Naar mensen en onderlinge verhoudingen.

HUMOR.

Mijn motto is gelukkig kan ik erom lachen.

CHAOTISCH.

Constant op zoek naar sleutels en bril.

DIEPGANG.

 Ben graag echt in contact.

Wat heb ik in mijn toolbox?

 • Systemisch coach -
 • Gecertificeerd SCHP-behandelaar (hulp bij scheiden) - Sociale Academie
 • Gecertificeerd Relatiecoach - Sonnevelt Opleidingen
 • Interviewtechnieken - Hanneke Groenteman
 • Gespreksleider - Debat.nl
 • Gecertificeerd Enneagram coach - Corael Opleidingen
 • NLP practitioner - Corael Opleidingen
 • Transactionele Analyse practitioner - Corael Opleidingen
 • Female Leadership - Phoenix Opleidingen
 • Gedragsverandering - Behaviour Change Academy
 • The Gift talentprogramma
 • Theateropleiding De Trap
 • Levenslessen

Meer informatie?

Het beste boekt u Saskia rechtstreeks op saskiapaulissen.nl. Voordeel: u krijgt het laagste tarief en u heeft één aanspreekpunt. Voor informatie, het maken van een afspraak of voor een boeking, klikt u op onderstaande link.

Neem contact op