De Beste Wensen Terrorist

Hoe ontwijk je de kleffe beste wensen kussen van collega’s op de eerste werkdag in het nieuwe jaar? Er is altijd wel een vrouw in de zaal die tijdens een workshop zakelijk flirten deze vraag stelt, als de etiquette van het handen schudden voorbij komt. Vaak met bijval van andere vrouwen, die allemaal hetzelfde scenario voor zich zien, dat van de BWT: de Beste Wensen Terrorist.

Het hele jaar loopt ie stiekem naar je te loeren om in week één zijn kans te grijpen. Likkebaardend loopt hij op je af. Klotsende oksels in een muf polyester overhemdje. De kleffe zweethanden zuigen zich vast in de jouwe. Wanhopig probeer je de dichterbij  komende baard met ontbijtresten te ontwijken. Helaas. Met een korte ruk aan je arm dringt hij je comfortzone binnen, drukt drie natte zoenen op je wangen en slingert met een zure adem ‘de beste wensen’ je neusgaten in waarna hij zich weer snel uit de voeten maakt. Terwijl jij vol afschuw het kwijl van je gelaat poetst en je handen wilt ontsmetten, duikt BWT nummer twee achter de plantenbak op en begint de hele scene weer van voor af aan.

Er is echter een zeer effectieve remedie om de BWT te weren en dat is je poot stijf houden. Letterlijk.  Zodra je er eentje ontwaart, loop je kordaat met volledig gestrekte arm op ‘m af. Aanval is immers de beste verdediging. Als je ook maar voelt dat de BWT je comfortzone binnen wil dringen, houd je je arm zo stijf als een plank, vervolgens knijp de BWT flink hard in de vingers en geeft ‘m met de andere hand een ferme klap op de bovenarm. Met luidde stem roep je:  “Jan jongen, de beste wensen  voor jou en de jouwe”, waarna je je op je hakken omdraait, om de volgende BWT te elimineren. Succes verzekerd.  Zo wordt die eerste werkdag van het jaar, de beste die je kunt wensen. Fijne dag!