Dagvoorzitterschap is teamwerk!

Als je mij vraagt wat het mooiste is aan het vak van dagvoorzitter, dan zeg ik teamwerk! Samen een event neerzetten waar iedereen met een goed gevoel op terugkijkt. Mijn favoriete vraag is dan ook:

We zoeken een dagvoorzitter, maar het programma staat nog niet helemaal. Is dat een probleem?

De vertaalslag op het podium

Dat is zeker geen probleem. Sterker nog, dan maak ik juist een vreugdesprongetje. Een bedrijf dat mij inhuurt, heeft een boodschap te communiceren en aan mij de taak om de juiste vertaalslag op het podium te maken. Dan is het heel prettig om al zo vroeg mogelijk samen aan de slag te gaan. Een goed kijkje in de keuken, maar zeker ook in de ziel van het bedrijf, helpt mij om de bijeenkomst op de juiste toon te faciliteren.

Samen puzzelen

Voor veel bedrijven is het organiseren van een event iets wat af en toe voorbij komt en dan is het soms best wel puzzelen om een goed programma neer te zetten.

  • Wat is een goede volgorde van de sprekers?
  • Hoe gaan we de interactie met het publiek aan?
  • De directie wil ook graag een woordje doen, maar zijn niet persé goede spreker

Als spreker en dagvoorzitter ben ik bij zo’n dertig events per jaar betrokken dus ik zie heel wat programma’s de revue passeren. Inmiddels heb ik een aardig beeld van wat werkt en wat niet werkt. Die expertise zet ik graag in voor het laten slagen van de bijeenkomst.

Een interview zegt veel

Als een directie minder bedreven is in spreken, dan is een interviewvorm een perfecte manier om de boodschap te vertellen. Op ontspannen toon, met hier en daar een kwinkslag, kun je direct verbinding maken met de zaal.  Het verhaal blijft aangenaam om naar te luisteren en het publiek blijft betrokken. Een prima start van de bijeenkomst.

Praten met een volle zaal

Een tool als Mentimeter is een mooi interactie middel, vooral bij een groot publiek. Het maakt onmiddellijk inzichtelijk wat er leeft in de zaal, het geeft mensen letterlijk de gelegenheid om mee te praten en je kunt enorm variëren met vragen. Dat hoeft zeker niet altijd serieus te zijn. Juist met prikkelende vragen creëer je reuring en leveren vaak boeiende interactie met de zaal op. Ik bied Mentimeter geregeld aan, als extra service en blijkt elke keer een waardevolle toevoeging.

Bij het bepalen van

Een goed gevoel!

De allerbelangrijkste vraag bij een event is: met welk gevoel moet men de zaal verlaten? Als dagvoorzitter is mij er alles aan gelegen om publiek én organisatie met een goed gevoel en de juiste energie naar de borrel te sturen. De borrel is bovendien de perfecte graadmeter. Blijven mensen gezellig hangen bij het hapje en drankje dan weet je: dit event is  geslaagd!