Flirten in de Raadzaal

Beste Burgemeesters van Nederland,

De stemmen zijn geteld. De nieuwe raadsleden zijn geïnstalleerd en nu wordt er druk geformeerd. Een uitdagende klus, vooral in gemeenten waar de versnippering hoogtij viert. Maar als ook die geklaard is, zal uw raadzaal hopelijk snel gevuld zijn met enthousiaste wethouders en raadsleden, die staan te popelen om aan de slag te gaan.

Een momentje van verbinding

U kunt dan onmiddellijk met z’n allen doldriest aan het besturen slaan, maar voor de teamvorming lijkt het mij wijs om eerst een momentje van verbinding te pakken.

Voorbij politieke kleur en voorbij verschillen te kijken naar de mens in de raadzaal en wat hen onderling bindt. Vooral in deze polariserende tijden is het prettig om te beseffen dat iedereen in de raadzaal een gezamenlijk doel heeft: zo goed mogelijk de stad of het dorp besturen.

De klik van mens tot mens

Een uitstekende manier om die frisse start te maken is een flirtworkshop. Nee, schrik niet, dat gaat niet over knipogen of knietje wrijven. Verre van dat zelfs. Als je flirt dan gaat het om de klik . Als er een klik is, ontstaat er vertrouwen en vanuit vertrouwen worden zaken je gegund. En ik hoef u niet te vertellen hoe belangrijk de gunfactor is, juist in de politiek.

Bruisende gemeente

Na een ochtendje zakelijk flirten beloof ik u dat uw raadzaal bol staat van de positieve energie. Energie is besmettelijk dus als het in de raadzaal bruist, moet u eens kijken wat voor moois er in uw gemeente ontstaat. Veel teams gingen u al voor en hebben het verbindend effect van zakelijk flirten al mogen ervaren. Als u op onderstaand filmpje klikt, dan krijgt u een nog beter beeld van de workshop.

Dus, beste Burgemeesters van Nederland, als u ook gelooft in een start die verbindt, dan kom ik heel graag bij u flirten in de raadzaal!

Saskia Paulissen
flirtcoach

 

Zakelijk flirten doe je zo!