Flirten met de Formatie

Beste heer Rutte,

Wat fijn dat er na maanden van praten dan eindelijk een onderhandelingsakkoord ligt. Nu maar hopen dat alle partijen zich er ook in kunnen vinden en dan kunt u lekker los met Rutte III. Een uitdaging zal het zeker worden want u heeft wel een mooi stelletje bij elkaar gezet hoor. Vooral de combi ChristenUnie D’66 vind ik een boeiende. Ben benieuwd wat voor moois daar uit voortkomt.

Maar goed, stel dat u over een paar weken dat nieuwe kabinet heeft staan, dan is het belangrijk dat het zo snel mogelijk een eenheid wordt. Dat ze eens goed de verbinding met elkaar aangaan. Niet van politicus tot politicus, maar van mens tot mens. Even verder kijken dan de politieke kleur. Echt voelen: mensen, wij zijn het team dat het gaat doen de komende vier jaar.

Daarom stel ik voor dat u deze regeerperiode start met een flirtworkshop. Nee, schrik niet, dat gaat niet over voetjevrijen of suggestief knipogen. Als je flirt dan gaat het om de klik. Als er een klik is, ontstaat er vertrouwen en vanuit vertrouwen worden zaken je gegund. En ik hoef u niet te vertellen hoe belangrijk de gunfactor is, juist in de politiek.

Na een ochtendje zakelijk flirten, beloof ik u dat uw kabinetscollega’s met plezier elkaar beter hebben leren kennen, dat er verbinding is en dat het knettert van de positieve energie. Als ze dat dan weer verspreiden over het land, moet u eens zien hoe Nederland daar van groeit!

Veel teams gingen u al voor en hebben het positieve effect van zakelijk flirten al mogen ervaren, ook binnen de overheid. Als u op onderstaand filmpje klikt, dan krijgt u een nog beter beeld van wat de workshop inhoudt. De prijs? Ach, daar komen we wel uit want de BTW krijgt u, zoals altijd, van mij!

Hartelijke groet,

Saskia Paulissen
spreker ǀ dagvoorzitter ǀ flirtcoach
www.saskiapaulissen.nl