Online Seksen op de Werkvloer werkt!

Komt de energie, de humor en de boodschap van de workshop Seksen op de Werkvloer net zo goed over als live voor een zaal.  Afgelopen vrijdag mocht ik dit gaan ondervinden tijdens de Diversity & Inclusion Week van ABN AMRO Bank N.V.

“Heel herkenbaar, ik zit hier te lachen achter mijn beeldscherm.”

Met flip-over voor de laptop

Om 11 uur stond ik klaar met mijn flip-overtje en zag dat ongeveer 50 medewerkers vanuit huis incheckten. Leuk om al die namen op te zien ploppen. Wel gek dat ik naar een scherm met initialen stond te kijken. Normaalgesproken scan je een zaal: je maakt oogcontact, checkt lichaamstaal en bovenal voel je de energie. Daar ga je mee spelen. Dat ging nu dus  niet. Heel vreemd maar wel een gave uitdaging.

1-2 tjes met de side-kick

Gelukkig had ik een goede side-kick, Stephanie van Heusden. Zij deed de polls, telde de handjes en hield vragen in de chat bij. Door deze 1-2tjes kwam er al gauw een leuke interactie op gang en stapte ik in de vertrouwde flow van mijn verhaal.

Verrassende interactie via de chat

Een voordeel van de online workshop is dat ik door de reacties in de chat  sneller wist wat er in de hoofden van de deelnemers omging. Er werden ervaringen gedeeld, er werd via de chat gelachen (ook leuk) en er kwamen mooie vragen die plenair weer voor goede interactie zorgde.

Ik heb zelf als moderator continue met een glimlach achter mijn scherm gezeten: wat een energie, herkenbaarheid en humor! Erg knap hoe Saskia ook digitaal/virtueel verbinding weet te maken.

Spelen met nabijheid

Wat ook bijzonder was om te ervaren, is dat ik via de laptop makkelijker kon spelen met afstand en nabijheid. Subtielere onderwerpen zoals gedrag tijdens vergaderingen, het waarom van vragen stellen en hoe mannen en vrouwen omgaan met taal, kwamen in deze kleine setting voor mijn gevoel beter over de bühne.

Napraten via LinkedIn

Na afloop heb ik via LinkedIn nog nagepraat met deelnemers naar aanleiding van hun reacties in de chat. Dat leverde hele leuke conversaties op. Dus grappig genoeg was er meer diepgang.

De rollende lach

Natuurlijk, ik miste de lach die normaal door de zaal rolt. De energie die daarmee terugkomt uit een groep en de voelbare onderlinge verbinding. En ik hoop van harte dat ik dat ooit weer mag beleven. Toch ben ik blij te constateren dat online Seksen op de Werkvloer werkt! Het is leuk om te doen en de deelnemers vinden het nog steeds vermakelijk en herkenbaar. Dus, ik zeg kom maar door met die aanvragen! 😉

Meer over Seksen op de Werkvloer

Saskia is spreker, dagvoorzitter en flirtcoach met een passie voor het aangaan en onderhouden van relaties.