Stop kindermisbruik!

lock me upHoe bestaat het toch, verdomme, dat er markt is voor het verkrachten van 6 jarige meisjes in kleine, donkere hokjes. Welke kerel denkt nu: ha lekker, ik ga me vandaag maar weer es vergrijpen aan een doodsbang grietje in een stinkhok op een smerig matras vol sperma van m’n voorgangers?

En toch gebeurt het. Elke dag weer. Voor  een paar minuten geil genot verandert een lief klein meisje in een lichaampje waar je mee doen mag wat je wilt. Als ik denk aan de mannen die dag in dag uit voor de poort van dit soort bordelen staan, vraag ik me af: hoe diep moet jij gezonken zijn dat je dit normaal vindt? Hoe verrot is jouw leven dan?

Alles in mij roept: dit moet stoppen!  En ja, ik besef maar al te goed dat het een heel groot probleem is dat je niet zomaar oplost. Kinderprostitutie is het resultaat van de zieke samenleving die we met elkaar creëren. Klinkt zwaar maar hée, geen woord gelogen.

Toch weiger ik te geloven dat ik niets kan betekenen. Ook al is het met iets kleins zoals mijn woede uiten in een column of, nog beter, super goede initiatieven steunen. Lock me up – Free a girl van de stichting Stop Kindermisbruik is zo’n initiatief. Door heel Nederland laten bekende en onbekende Nederlanders zich vrijwillig opsluiten in een klein hokje om aandacht te vragen voor deze gruwelijk vorm van kindermisbruik.

Een druppel op de gloeiende plaat? No way! Het meisje dat jij bevrijdt met jouw vijf of tien euro zal niet uitgewoond sterven in een donker hol maar vrij het licht inlopen. Gesteund door mensen die haar helpen helen en veilig op laten groeien tot een sterke en onafhankelijk vrouw. Een vrouw die wellicht in staat is de kansloze omgeving waarin ze is opgeroeid om te turnen tot een plek waar meisjes veilig zijn. Waar ze zich net zo vrij kunnen ontwikkelen als onze dochters.

Dus kom. Stop deze waanzin. Stop kindermisbruik en geef vrijheid!