Vier de liefde!

 

“Heb je net met veel verdriet je relatie verbroken, ga je een Vier-De-Liefde theaterdiner organiseren? Zou je dat wel doen?”

Aldus een bezorgde vriendin, vorig jaar februari. Ergens had ze gelijk. Het is niet een hele logische stap om half in mijn liefdesverdriet een romantische Valentijnsdag voor anderen te verzorgen. Klinkt als zelfkastijding maar niets was minder waar. Het was juist heel mooi en, jawel, zelfs helend voor mijn gebroken hart.

Ik ben groot fan van de liefdesrelatie. De verbinding, het commitment, het leven met elkaar aangaan. Daar hou ik van. Dat is niet altijd even makkelijk maar dat hoeft het ook niet te zijn. Juist samen de uitdaging aangaan én doorstaan, hoe mooi is dat?

Dus het was helemaal oké om een moment van aandacht, romantiek én vermaak te creëren voor liefdeskoppels. De heimelijke voorpret van de gasten die hun partner wilden verrassen, was alleen al de moeite waard.

Het Stadscafé had de tafeltjes voor twee romantisch opgedekt. Zacht muziekje op de achtergrond. Love attendent Chantal begeleidde de gasten naar hun tafel waar een persoonlijke liefdesbrief klaar lag. Het diner was heerlijk. De obers waren extra attent. En tussen de gangen door mocht ik doen wat ik het liefste doe: mensen vermaken.

De sfeer was intiem en gezellig. De stellen hadden het goed met elkaar. Daar werd ik blij van. Het is zo zonde als liefhebben verandert in voor lief nemen. Aandacht, waardering, elkaar weer even echt zien en ervaren dat is zo belangrijk. Ik was blij dat ik daar die dag een kleine bijdrage aan kon leveren.

We zijn inmiddels een jaar later. Mijn hart is geheeld en klopt nog steeds voor de liefde. Daarom gaat het Valentijn-Vier-De-Liefde Theaterdiner op herhaling. Het Stadscafé is er klaar voor, love attendent Chantal, Frau Dr. Professor Frau Helga Schraubhuber en de lieve Annie zijn er klaar voor.

Dus lieve liefdeskoppels, als jullie er ook klaar voor zijn, wees dan welkom 18 februari – van 16.00 tot 19.00 –  en vier jullie liefde met het Valentijn-Vier-De-Liefde-Theaterdiner!