Wil jij mij helpen met mijn keynote?

Deze vraag wordt mij de laatste tijd geregeld  gesteld en ik moet zeggen, ik hou van die vraag. Dus het antwoord is altijd een volmondig JA!

Na vijftien jaar als spreker en dagvoorzitter voor grote en kleine zalen te hebben gestaan, voelt het goed om mijn ervaring te delen en een nieuwe generatie sprekers te helpen een goede performance neer te zetten.

Als je een verhaal te delen hebt met de wereld, dan is het zo fijn als je een echte connectie ervaart met je publiek. Dat je merkt dat je boodschap aankomt én beklijft.

Of het om jaarcijfers gaat of een wijze levensles. Om wetenschappelijk onderzoek of je persoonlijke passie. Met elk onderwerp kun je je publiek boeien en inspireren. Dat begint bij jou, als mens. Durf je jezelf ten tonele te brengen?

Daarom begin ik nooit met WAT je wilt vertellen, maar altijd met HOE je het wilt vertellen. Lekker spelen met performance, lichaamstaal, energie.

Help, een camera!

Het mooiste moment, is het moment dat de meeste coachees zelf altijd vrezen: jezelf terugzien op beeld!

Camera presenterenPresentatiepotentieel

Is dat mijn sadistische kant die spreekt? Nee, zeker niet. Het is mijn optimistische kant die spreekt. Want als we terugkijken, is er altijd presentatiepotentieel te zien: Kleine handgebaren, een oogopslag, stemgebruik, een lach.

Kortom, effectief presentatiegedrag dat al in het natuurlijk pallet van de spreker zit.

Blij verrast!

Als ik de coachee daarop wijs dan is negen van de tien keer de reactie: hee, dat was eigenlijk best goed. In mijn hoofd leek het veel slechter! Kijk, daar word ik blij van.

Zien wat je in huis hebt – dat is altijd meer dan je denkt – en daarop leren vertrouwen. Dat is de start van een boeiende keynote. Van daaruit kunnen we gaan spelen met vrijuit spreken over dat wat je met de wereld wilt delen. Mooi toch!

Mooie reflectie van een coachee

Vorige week sloot ik een traject af met een spreker. Zijn reflectie raakte mij want hij beschrijft precies dat waar ik voor sta 🙂

Ik kwam bij Saskia om me zekerder te voelen met presentaties voor grote groepen en voor de camera. Ik wilde ook leren om op pakkende wijze een boodschap over te brengen. Dat is gelukt!

Ik heb geleerd om vanuit mijn hart te praten; dat heeft impact op mijn publiek. Natuurlijk ging dat niet vanzelf. Saskia heeft mijn zelfvertrouwen vergroot door me veel te laten oefenen. De oefeningen werden opgenomen, zodat we ze konden terug kijken. Ik kreeg o.a. tips over het overtuigend brengen van de boodschap, het betrekken van het publiek, mijn houding en het gebruik van mijn handen en mijn stem. Behalve leerzaam waren de trainingsuren ook ontspannen en gezellig.

Dus: nuttig en aangenaam!

Heb je ook de wens om jouw kennis en ideeën om te zetten in een boeiende presentatie of keynote? Neem dan contact met mij op. Ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen!

Wil je een presentatietraining voor je team of voor je in-company academy? Ook daarmee kan ik je van dienst zijn.

Workshop Presenteren