Zeven tips voor flirten in de trein

België was vorige week in de ban van flirten in de trein. Wat was het geval? De Vlaamse Emily kreeg van een onbekende jongen een tekening van zichzelf toegestopt met daarop de tekst: “Geloof mij in het echt ben je knapper”.

Tre(i)nding topic

Emily was zo beduusd door deze spontane geste, dat ze vergat om zijn nummer te vragen. Daar had ze achteraf spijt van dus deed ze een oproep op Twitter die massaal gedeeld werd.

In de pers

De Belgische pers pakte het bericht op en zo werd ik benaderd door Het Laatste Nieuws. Of ik als flirtcoach tips heb speciaal voor flirten óp de trein, zoals de Belg dat zo mooi zegt. Wat zijn de do’s en dont’s en of flirten in de trein steeds vaker gebeurt? Superleuk dat onze Zuiderburen bij mij uitkwamen dus ik was ze graag van dienst.

Maar ja, flirten is een universele taal dus wat in België werkt, werkt in Nederland ook. Daarom dacht ik, ik doe een blogje speciaal voor d’n Hollander. En geloof me, da’s geen overbodige luxe want tot mijn grote ontsteltenis las ik in de METRO van 18 mei dat de sfeer in de Nederlandse treinen er niet gezelliger op wordt. We houden geen deuren meer voor elkaar open en maken steeds minder vaak een praatje. Dat is toch zonde mensen.

Dus hierbij zeven tips speciaal voor in de trein want dat maakt reizen extra fijn!

Tip 1: Zet je flirtfulness aan!

Vrolijke mensen zijn aantrekkelijk. Dus als je wilt flirten zet dan je flirtfulness aan: die speelse energie die jou onbevangen maakt en waar andere mensen blij van worden. Hoef je nog nikst te doen en toch zorg je voor een goede sfeer in de coupé. Altijd fijn.

Tip 2: Maak oogcontact

Flirten begint bij oogcontact en de trein is daar natuurlijk een ideale plek voor. Het is het subtiele spel van blikken die elkaar kruisen, even blijven rusten en vervolgens weer uit contact gaan.  Word je oogcontact voor een 3e keer beantwoord? Dan is het tijd voor een

Tip 3: Glimlach!

Een glimlach werkt aanstekelijk. Zodra ons brein een lach waarneemt, hebben we de neiging deze te beantwoorden. Waarom is een lach zo’n belangrijk flirtinstrument ? Omdat lachen ontwapenend werkt en uitnodigt tot contact.

Tip 4: Hallo

Als de weg naar contact open ligt, klappen veel mensen weer dicht omdat ze niet weten wat ze moeten zeggen. Stop met je hoofd breken op een originele openingszin want de beste conversatiestarter is nog altijd…hallo. Wordt je hallo beantwoord dan heb je in de trein altijd een gespreksonderwerp paraat namelijk het reisdoel!

Tip 5: Hou het luchtig

Flirt niet met het doel om meteen een date te scoren. Hou het luchtig en spontaan. Kijk of je signalen worden beantwoord. Zo ja, flirt lekker door. Zo nee, dan is dat even jammer maar respecteer andermans grenzen. Laat dit je vooral niet ontmoedigen, er komt altijd een volgend flirtmoment.

Tip 6: Let op je voeten

Voeten wijzen altijd automatisch naar degene tot wie jij je aangetrokken voelt. Dus wil jij de ander aandacht geven, zet je voeten in de richting van je gesprekspartner. Als je met je benen over elkaar zit, zorg dan dat de voet van het bovenste been gericht is naar degene met wie je flirt. Zo hou je openheid en meer kans tot verbinding.

Tip 7: Maak van flirten je 2e natuur!

Wacht niet met flirten tot het moment suprême maar maak er een gewoonte van om je flirtfulness aan te zetten, mensen te groeten en glimlachen te beantwoorden. Zo wordt flirten je 2e natuur. En als die aantrekkelijk dame of heer jouw coupé binnenwandelt, dan is de klik zo gemaakt!

Eind goed, al goed?

O ja, voor de romantici die willen weten hoe het Belgische flirtavontuur is afgelopen? Emily heeft uiteindelijk haar droomprins gevonden! En ze leefden nog lang en gelukkig? Dat zou mooi zijn. Ze hebben in ieder geval kort en gelukkig geflirt!

Zakelijk flirten

Saskia Paulissen is flirtcoach en richt zich met haar workshops zakelijk flirten vooral op de zakelijke markt. Nieuwsgierig? Klik dan op het filmpje dan legt Saskia in 1,5 minuut uit wat zakelijk flirten is.

Wil je meer informatie of contact, klik dan op de button!

Workshop Zakelijk Flirten Mailen of bellen met Saskia